Мариновані кабачки зі смаком грибів
Добрий день, мій читач. Кабачок – овоч багатогранний. Він прекрасно вбирає в себе аромати, тому його ніжна структура при маринуванні може спокійно стати схожою на гриби. Сьогодні ви дізнаєтеся секрет такого рецепту, коли при заготівлі на зиму смак кабачків практично не можна буде відрізнити від смаку лісових грибочків.
Тому завжди можете потім здивувати своїх гостей, змусивши гадати, що ж за відмінна закуска стоїть перед ними на столі. Зроблені за даною рецептурою кабачки будуть прекрасним доповненням до смаженої картопельки, тушкованим овочам або різних м’ясних страв.
Приготувавши запас подібні кабачки, ви звичайно ж різноманітите своє зимовий раціон і весь час до закінчення холодів будете задоволені цим рішенням.
Як зробити кабачки схожими на гриби?
Продукти: – кабачки – 1,5 кг, – зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок, – часточки часнику – 4 шт. , – масло рослинне – половина склянки, – оцет (9 %) – половина склянки – сіль – 1 ст. л. , – цукровий пісок – 2 ст. л. – перець мелений – половина ст. л.
Спосіб приготування
- Чистимо кабачки від шкірки. Якщо вони старі і в середині присутні насіння, то вичищаємо це ложкою. Потім ріжемо овоч невеликими шматочками.
- Моєму приготовану зелень і дрібно шаткуємо.
- Очищаємо часник і ріжемо його на маленькі шматочки.
- Початкова підготовка завершена. Тепер потрібно все змішати в одному посуді. Кладемо в миску всю нарізку і додаємо до неї сіль, оцет, перець, цукор і масло. Залишаємо на кухні на три години, щоб маса промаринувалася. За цей час кабачки повинні пустити сік.
- Після чого розкладаємо свіженькі кабачки по підготовленим банкам і закриваємо їх кришечками.
- Ллємо в каструлю з високими бортами воду і встановлюємо у неї банки. Включаємо вогонь і доводимо рідину до бурління. Кип’ятити десять хвилин і вимикаємо вогонь.
- Витягуємо банки з каструлі, закочує їх і відразу ставимо догори дном (на кришки).
- Через добу заготовку можна прибрати в прохолодне місце. Її можна буде подавати на стіл через пару днів. Кабачки ще не зовсім втратять свій смак і будуть хрусткими. А ось через 7-14 днів кабачкова маса стане схожою на мягонькие грибочки.
Кілька додаткових порад
- Краще брати банки до одного літра і можна використовувати замість кабачків цукіні.
- Для рецепту добре підійде як кропова зелень, так і парасольки.
- Перед маринуванням можна обсмажити кабачки на соняшниковій олії.
- Якщо не до кінця прибрати з серцевин все насіння, то розсіл буде мутнуватим.
- Замість кропу можна застосовувати і петрушку, але слід пам’ятати, що вона дає в заготовку чорний колір.
- Незвичайний смак можна отримати, закинувши в маринад прованські трави (або орегано).
- Однак спеції потрібно додавати з обережністю, так як може загубитися запах грибів.
Приємного вам апетиту!